Puppies

D-litter 2008

geboorte - 1e week / 2e week / 3e week / 4e week / 5e week / 6e week / 7e week / follow-up


De tweede en derde week

De pupjes zijn in de eerste week flink gegroeid, en daar gaan ze in de tweede week vrolijk mee verder. Slapen en drinken, slapen en drinken, slapen en drinken. Als ze twee weekjes oud zijn, zijn er twee de kilo-grens al gepasseerd en de de andere drie zitten er net voor. Ze krijgen nu ook hun eerste wormkuurtje, en de nageltjes worden geknipt: in totaal bestaat de oogst uit negentig kleine witte puntjes.

Op dag 14 kunnen we ook de winnaar van de kijk-mij-kijken-wedstrijd noteren, het is Miss Marple! Don en Noor volgen op zaterdag, Edge op maandag en Wayve is de laatste op dinsdag. Desje gaat nu wat vaker de werpkist uit, en ze zoekt dan een plekje in de buurt zodat ze haar kroost toch in de gaten kan houden.

Charme en Chic vinden het allemaal geweldig, en ze laten geen kans onbenut om de kleintjes te komen bewonderen. Ze mogen gerust aan een pupje ruiken en likken als het bij mij op schoot ligt, maar de werpkist is verboden terrein. Dat heeft Desje maar één keertje hoeven zeggen en de dametjes houden zich er keurig aan.

Aan 't eind van de derde week komen de pupjes steeds meer in de benen. Ik noem het altijd de vouwfietsen-periode, want het gaat allemaal nog wat wankelig en stuntelig. Maar, al doende worden ze steeds behendiger.
Het is grappig om te zien hoe ze ook elkaar ontdekken. Er wordt stoer gegromd en gehapt, en Don vindt dat hij als enige man natuurlijk wel het eerste kleine blafje moet laten horen.

Dat hij een wijsneus is blijkt woensdagmorgen. M'n veldbedje staat naast de werpkist en ik wordt wakker doordat Chic zich zit aan te stellen in een stoel voor in de kamer. Vreemd, ze ligt altijd op het voeteneind van m'n bed. Ik loer effe in de kist en ja hoor, er liggen er maar vier, allemaal diep in slaap. Meneertje is uit de kist geklauterd en paradeert zelfverzekerd rond. Hij is langs Desje gesneakt, want ook die is nog helemaal in dromenland.

Precies drie weken na hun geboorte gaan ze voor het eerst naar buiten. Het is prachtig weer, zodat ze zich in het rennetje lekker kunnen uitleven.


Desje en Don

klik op de foto voor meer / click on the picture for more