Shows

Euro Dog Show 2002 / Euro Dog Show 2003 / Euro Dog Show 2004 / Euro Dog Show 2005 / World Dog Show 2006

fotos-bratislava

Bratislava, European Dog Show, 3-5 oktober 2003

Vorig jaar in Parijs lag de aankondiging er al: Bratislava 2003, Eurodogshow. Waar ligt dat in vredesnaam, Tsjechië soms. Fout, in buurland Slowakije, maar evengoed net zo ver weg. Dat doen we niet, was de eerste reactie. Meer Nederlandse Parijs-gangers hadden dezelfde mening en de zaak leek afgedaan.
Tot er folders opdoken, er een site op internet was, en Rudi van de Bassethounds er ook weer over begon. Het is "maar" 70 kilometer verder dan Wenen, dat valt dus reuze mee. En ach, 3 t/m 5 oktober is toch ideaal als je een dierenwinkel hebt? Lichtpuntje is de keurmeester, bij hem haalde Far d'r eerste CAC, met een heel mooi keurverslag.
Op 31 juli gaat de kogel door de kerk, het is de sluitingsdatum van de inschrijving. Tig keer faxen voordat alle pagina's goed zijn overgekomen en de volgende dag nog een paar formulieren via de mail omdat het toch niet OK blijkt te zijn. Voor driedubbele zekerheid heel de zwik ook nog per post verstuurd. Half september valt de bevestiging in de bus...
Als ik de routeplanner raadpleeg word ik onrustig, bijna 1200 kilometer van hier naar daar. En hetzelfde weer terug. Oeps, en dat in je uppie. Ik ben opgelucht als Charles zegt dat 'ie wel mee wil.
Op 27 september sjees ik naar Helmond, stempels en een "rabiës-vrij verklaring" halen bij de RVV. Ik heb niet alleen de papieren van Far en Honnête bij me, ook die van James en Pumpkin, de bevriende Bassethounds. Er wordt giga geneuzeld over de handtekening van de twee betrokken dierenartsen, maar na wat bel- en faxwerk wordt de boel toch gelegaliseerd.
De volgende dag naar Maastricht, ik heb Far ingeschreven zodat we beide nog even kunnen oefenen. Dit jaar hebben we nog geen enkele CAC/CACIB-show in Nederland gedaan. Het gaat goed, ze is het gelukkig niet verleerd want ze wordt BOB en ook nog zesde in de Groepskeuring. Hè, dat geeft toch een goed gevoel.

Op 2 oktober vertrekken we richting verweggistan, 's morgens om kwart voor vier. Als alles meezit komen we eind van de middag aan in Neusiedl am See (Oostenrijk), waar we onderdak hebben gereserveerd. Van daaruit is het een goeie 40 kilometer naar Bratislava.
Het valt niet mee: één keer verkeerd rijden, een aantal files en de benodigde stops maken dat we er 15 uur over doen. Naja, het weer is er goed, zelfs zomers zodat we buiten in de tuin kunnen eten. Da's voor de hondemeisjes ook lekker, na een hele dag in de auto.


ufo  kasteel 

BRATISLAVA, Twee blikvangers naast het Expo-gebouw

's Anderendaags naar Bratislava, alvast polshoogte nemen. Is de Incheba Expo makkelijk te vinden, hoe zit het met de ingangscontrole (Honnête is een beetje loops), zijn er benches, hoe is de organisatie in z'n totaliteit en is het met m'n late betaling nog goedgekomen.
Van Neusiedl naar Bratislava is alles tweebaans; toch gaat het vlot, want druk is het niet. Bij de Slowaakse grens geen beren op de weg en na 10 minuutjes zien we de Incheba Expo al opdoemen. Aan het laatste stukje weg er naartoe wordt gewerkt. We bereiken in slakkentempo het parkeerterrein, waar we worden ontvangen door een regiment witte jassen. Het enige wat ze doen is de papieren van de dames controleren. Fluitje van een cent, want alles is in orde.
We kunnen de auto dicht bij de tentoonstellingsruimte neerzetten. Het is een enorm complex met 2 verdiepingen.Zowel beneden als boven zijn ringen uitgezet. 'T ziet er allemaal heel verzorgd uit: grijs tapijt en gele hekjes er omheen. Benches zijn er niet, die moeten we morgen dus zelf meenemen. Wel volop stands met hondenspullen, plus allerlei kraampjes waar je iets te eten of te drinken kunt krijgen. Mooi, we weten genoeg en gaan een kijkje nemen bij de Beauceron-ring, Charles z'n ras. Mijn "kabouters" gedragen zich daar voorbeeldig. Eén reu(s) in de ring niet. De keurmeester is onverbiddelijk, en de hond kan vertrekken. De Pool keurt grondig, ook laat hij de honden flink lopen. Hmm, flitst het door me heen, zo pakte landgenoot Król het destijds in Roosendaal ook aan, ben benieuwd of hij daarin veranderd is. We zien het morgen wel.
Als de Beaucerons gekeurd zijn, zoeken we het secretariaat op. M'n payment is aangekomen, dat is een zorg minder dus. Dan op naar wat eetbaars en vooral ook wat te drinken, want intussen is het met bijna 30 graden echt zomer geworden.
Later zien we dat bij een info-stand de catalogussen voor zaterdag uitgepakt worden. We kunnen er niet ééntje kopen, maar inzien mag wel. We zitten in hal B1/ring 16 op de eerste verdieping; prettig om te weten, hoef ik morgenvroeg niet als een kiep zonder kop te gaan lopen zoeken....


Zaterdag 4 oktober begint vroeg, ik sta om zes uur op. Over een goed uur wil ik weg. Ben ooit eens 10 minuten voor aanvang der keuringen gearriveerd, nou dat wil ik nooit meer meemaken. Gister deden we er een kleine 45 minuten over, de show begint om 10.00 uur dus moet de marge ruim genoeg zijn.
Het weer is totaal omgeslagen, grauwe lucht en regen. De meiden zijn kletsnat als we ze uitgelaten hebben en in de auto stappen. Ach, zometeen even de handdoek erover. Dat zometeen kunnen we echter wel vergeten! Er staat een gigantische file voor het expo-gebouw, niet alleen vanuit onze richting maar van alle kanten staat het vast, klem, stil. De paniek slaat toe, het schiet echt niet op. Het is al half 10 als we bij de ring aankomen en de Petits zijn na 1 Artésien Normand gelijk aan de beurt. Ga wild met de handdoek tekeer, de meiden zien er niet uit. Ze zitten samen op tafel, gauw kammen en staarten bijwerken, poten straks maar want die zijn nog te nat. M'n hoofd ziet er vast al uit als een rode biet, bah wat een stress. Om niets blijkt achteraf, want als het 10.00 uur is staat er nergens een hond in de ring. Vanwege de verkeerschaos beginnen ze toch maar later. Hèhè, diep ademhalen en de rust keert een beetje terug. We hebben nog wat tijd om bij te praten met Frans en Gwen die er ook zijn met drie Grands Bassets, en met Rudi van de Bassethounds. Daarna nog wat frutten aan Far en Honnête en dan is het al bijna zover ...... vervolg

Euro Dog Show 2002 / Euro Dog Show 2003 / Euro Dog Show 2004 / Euro Dog Show 2005