Clubmatch 2005 / Crufts / Euro Dog Show 2002 / Euro Dog Show 2003 / Euro Dog Show 2004 / Euro Dog Show 2005 / Spéciale 2003

Clubmatch 22 Mei 2005, Druten

'Ik heb een wagen volgeladen, vol met ....' Nou, geen jonge meiden, het lijkt meer op de verhuizing van een uitdragerij met een assortiment waar Malle Pietje jaloers op zou zijn.
De achterbak staat vol met dozen, en ook tussen de bank en de voorstoelen zijn alle gaten opgevuld.
Alleen ik pas nog achter het stuur, Tjalling zit met z'n knieën klem tegen het dashboardkastje en de hondjes zitten zij-aan-zij op de achterbank: wat een vertoning.
Gelukkig is het een stralende dag en hoeven we deze act maar een half uurtje vol te houden; dan kunnen we ons boeltje 'lossen', gaan genieten, maar ook een beetje stressen.

We hebben al onze hondjes ingeschreven voor de Clubmatch. Miloutje maakt vandaag ook deel uit van het 'showteam': ze gaat meedoen in de veteranenklasse.
Voor mij staan er nog twee gastoptredens op het programma. Gaaf hoor: ééntje met Madu - de Grand Basset van Denny, en ééntje met Frodo - het broertje van Pareil en Nadège.

Ik ben niet de enige die vaak de ring in zal moeten, ook Farouche krijgt 't druk. Ze doet mee in de openklasse, de koppel- en groepsklasse, èn in de kind-hond-show. Evelien - het dochtertje van Gaby - gaat haar voorbrengen.
Veteranenklas Reuen (GBGV)
1U Ulyse de la Carnasière
Madu

Madu heeft het erg naar z'n zin in de ring. Hij laat zijn stem flink horen.
Ik weet dat zijn vrouwtje nu met kromme tenen staat, maar ik laat hem lekker zijn gang gaan; iedereen vindt het hartstikke leuk, ook de keurmeester.

Nog zo kwiek als wat, deze 9-jarige Vrolijke Frans
Frodo

Frodo ziet er goed uit met z'n volle haardos. Alleen z'n koppie en hals wat bijwerken, dan staat hij er pico bello op. Hij ondergaat de kappersbeurt lijdzaam en is blij als hij van tafel mag.
Vervolgens nog eventjes oefenen aan het showlijntje: dat gaat voor zijn doen eigenlijk best redelijk, want Frodo is nog altijd een erg ontstuimig kereltje.
Openklas Reuen
ZG L'Ange Barbu d'Anglais Navàrro
Het lopen in de ring gaat prima, het netjes blijven staan is lastiger. (Kom niet aan m'n staart, dan zit ik gelijk op m'n gat)

De keurmeester vindt dat hij wat meer massa had mogen hebben en geeft hem een ZG.

Pareil
Pareil wacht z'n beurt geduldig af. Hij maakt zich niet druk, daarvoor is het veel te warm.
Ben wel benieuwd wat de keurmeester van hem vindt; vorig jaar was hij nog wat slungelig, nu heeft 'ie een stuk meer body.
Fokkersklas Reuen
2U L'Ange Barbu d'Anglais Non-Pareil
M'n 'grote man' brengt het er goed van af.
De keurmeester typeert hem als très jolie modèle, maar omdat er een tandje niet helemaal goed staat wordt het niet de eerste plaats.

Farouche & Honnête

Het is een drukte van belang in de ring: maar liefst 14 teefjes zijn ingeschreven in de Openklas.

Far gaat met mij de ring in, Tjalling loopt met Honnête. Als ze individueel gekeurd wordt neem ik haar over.
De keurmeester vindt haar wel leuk, hoor hem 'regardé' murmelen en iets wat op 44 lijkt op een briefje schrijven ...

Bij de keuring van Far gaat alles langs me heen, ik heb geen flauw benul, ben veel te gespannen.

Zowel Honnête als Far staan bij de 7 geselecteerde hondjes. Als we met z'n allen ronddraven vraagt hij naar mijn nummer: 'quaranteneuf' stamel ik en sjees door. Als iedereen weer stil staat zegt hij 'la bas' en wijst naar voren. 'Ici???' Ja dus, hellup ....

Achter me zie ik dat Honnête nog eens bekeken wordt, ze staat bij de andere 3 dames die een plaatsing zullen krijgen.
Onwijs blij ben ik met de uitslag, een 1ste en een 3de plek!

Die Far, ze wint nu voor de vierde keer in haar Clubmatch-carrière haar klasse: 1 maal de Jongehondenklas en nu voor de 3de maal de Openklas!!!!

Da's echt een knappe prestatie en ik ben dan ook super-trots op haar.

Openklas Teven
1U Les Autres Chien Farouche

Openklas Teven
3U Les Autres Chien Honnête

Nadège

In de klasse van Nadège zijn 6 teefjes present. Het is de eerste keer dat ze meedoet op de Clubmatch: vorig jaar moest ze verstek laten gaan omdat ze loops was.

Ze is heel braaf, want oei-oei, tijdens het lopen wil ze nog wel eens wat bokkesprongen maken die ze steevast vergezeld laat gaan van haar typische woef-woef (altijd 2x).

Ook het staan begint ze steeds beter onder de knie te krijgen, pfff.

De keurmeester vindt haar een 'excellent sujet' en ze mag met Mauri van Lilian het pleit beslechten.

Allebei nog een stukje lopen, weer staan, een laatste kritische blik en dan valt de keuze uiteindelijk op Mauri.

Heel goed gedaan, kleine dondersteen!!
Fokkersklas Teven
2U L'Ange Barbu d'Anglais Neige-Noire
Veteranenklas Teven
ZG Aglaia Paramundis Amelie Milou
Milou
Geweldig, al die bejaarde dames. We hebben van te voren al schik gehad om de ouderdomskwaaltjes van onze paradepaardjes: dovig, kippig, dunbehaard, of een fietsenrekje. 'T maakt niet uit, ze zetten stuk voor stuk hun beste beentje voor.

Milou hobbelt vrolijk mee, laat haar beste 'zadelrug-stand' zien, haar voorpootjes ongegeneerd op 10 voor 2.
Ik gniffel, dit is Milou ten voeten uit: hoezo, zie ik er zo niet op m'n voordeligst uit??
Ja hoor schat, volgende week wordt je 11 en dat is je niet aan te zien, je ziet er echt prima uit!

Koppelklasse

Ik weet nog goed hoe ze voor het eerst de koppelklas in gingen: 'gaan met die banaan!!' Die banaan was ik, groen en geel van ergernis, want ze gedroegen zich als een komisch duo.

Verstand komt met de jaren en oefening baart kunst, want ze deden het echt fantastisch. 'T is kicken om zo met ze door de ring te kunnen, en te zien hoeveel lol ze er nu in hebben, heerlijk gewoon.
Sister Act Samen eerste