far-close-up1.html
 • pedigree
 • pictures
 • close-up
 • show results
 • show pictures

 • Farouche
  Hallo pup

  Farouche is geboren op 3 oktober 1998. In de kliniek van Walter Strikkers zag ze het levenslicht, evenals haar 3 broertjes en 2 zusjes. De bevalling (keizersnee) staat op video. Het is prachtig, ik ben blij dat ik er een kopie van heb gekregen.
  Far was het sluitstuk, de zesde pup. En de naam voor nummer laatst was al bedacht. Die zou 'Finito' moeten gaan heten.
  Ze was gemakkelijk te herkennen: helemaal wit, alleen een zwarte vlek op de rechterflank én een zwarte kont. Net als de andere pupjes had ze zwarte oortjes, een zwart maskertje met een bruin vlekje boven elk oog en een beetje bruin op de wangen.


  De eerste blik in de werpkist verraste me trouwens behoorlijk: het leek wel een nestje koeien. Ik kende alleen maar Petits met bruine/oranjekleurige aftekeningen, zwart-wit had ik nog nooit gezien. Dat wende snel, en nog steeds vind ik het heel mooi.
  De puppies groeiden voorspoedig op en hadden het reuze naar de zin. Ze speelden naar hartelust met elkaar, mama Fien, tante Caat en tante Teun, oma Muus, en de kinderen des huizes. Intussen had ik wel een andere (roep)naam voor de druktemaker bedacht: 'Farouche', wat wild/ongetemd betekent.  
    Far was 8 weken oud toen we haar verhuisden van Groot-Ammers naar Rosmalen. Ik heb staan grienen op Thea's stoep, ik vond het zo rot voor haar.
  Thuis vond meisje Milou het maar zozo, die bekeek de dreumes achterdochtig, zich afvragend 'wanneer gaat het weer weg?' Na een dikke week was het ijs helemaal gebroken en konden ze het heel goed met elkaar vinden.
  Naar school

  Toen Far 13 weken oud was, kwam ze in een 'puppy-opstap klasje' van de plaatselijke Kynologenclub. Die eerste les vergeet ik nooit. Hondenweer was het: het goot, het waaide en het was koud. Bibberend stond ik op het veld met een doorweekte pup die me hulpeloos aankeek.
  Op de terugweg zat Far rillend op de achterbank. Ben door Hintham gescheurd met 85 op de teller, ik wilde zo snel mogelijk naar huis om haar droog te wrijven.
  Gelukkig bleek ze niet van suikergoed, en hebben we met veel plezier, vallen en opstaan, en een portie geduld de volgende diploma's gehaald:
  Puppy cursus

  62 punten

  zeer goed

  Elementaire Gehoorzaamheid

  75 punten

  goed

  Voortgezette Gehoorzaamheid

  62 punten

  goed