Hunting

Initiatiedag Mol (B) 2004
Begin 2004 heb ik met Far en Honnête de eerste wankele schreden op jachtgebied gezet. Dat was in Mol (B), op een Initiatiedag voor het meutewerk, georganiseerd door de Belgian Hound Club.
Helaas zat er toen geen konijn, maar we wilden de moed niet opgeven en toch eens vaker 'snuffelen'.

Klik op de foto voor een uitgebreid verslag
Jachtproef op konijn, Venables (F) 2004
In november 2004 volgde een officiële jachtproef in Venables (Fr), waar Nadège ook deel uitmaakte van de meute. We hadden niet echt getrained, en dat dat toch heus wel nodig was, bleek tijdens de proef.
Goede voornemens om serieus te gaan oefenen waren er wel, maar het kwam er niet van.

Klik op de foto voor een uitgebreid verslag
Snuffelstage Mol (B) 2007
Nu, dik drie jaar later, lijkt het erop dat Cedric ons de stimulans geeft om de draad weer op te pakken.
Ik heb het geluk dat hij bij Thea woont, want zij heeft de nodige ervaring op jachtgebied. Met Cedric's oma - Les Autres Chien Anaïs Anaïs, zijn oudtante - Les Autres Chien Adorable Amelie, en overgrootmoeder - Amusette du Greffier du Roi, heeft ze destijds BC's gehaald. Met deze drie bracht ze het zelfs een keer tot beste meute, waarbij de dames allemaal met een Très Bon huiswaarts keerden.
Vorig jaar al wist ze enthousiast te vertellen dat meneer een haas had bejaagd, en vlak voor Kerst met een patrijs aan kwam zetten, dat hij zich voorts redelijk laat sturen en dicht struweel niet schuwt.
We besluiten om Cedric, Farouche en Nadège op te geven voor de Snuffelstage van de Rasvereniging, op 23 september 2007 in Mol.
Twee week van tevoren wordt er solo met Driek geoefend, want op konijn heeft 'ie nog niet gejaagd. Thea is behoorlijk positief over dat uitstapje, en we zijn dan ook erg benieuwd hoe het in Mol zal gaan .....

Klik op de foto voor een verslag
Jachtproef op konijn, Mol (B) 2008
A couple of deserters in the desert: no dessert for Cedric and Des

Klik op de foto voor een verslag