L'Ange Barbu

Een engel met een baardje
Geweldige smoeltjes, een heerlijk karakter,
ongepolijst en ongekunsteld.
Aanbidding? Zoiets ja.

d'Anglais
het Franse woord voor Engels,
de 'kennelnaam' van m'n ouders

Zo'n 10 jaar geleden zag ik voor het eerst een Petitje, en was er helemaal weg van. Ik dacht echter dat het een kruising was, en de eigenaar was dan ook diep beledigd toen ik 'm vroeg met wat voor mengeling hij over straat ging. Datzelfde gevoel heb ik later ook dikwijls gehad, als mensen enthousiast riepen ohhhh, da's een leuke kliko.

Het hondje waar ik op slag verliefd op was geworden heette Porkje. Ik zocht haar vaak op in de juwelierszaak van haar baasje waar ze regelmatig 'keihard' meewerkte, en nam haar dan mee voor een wandeling.

Dat van het één het ander komt laat zich raden, want op 9 augustus 1994 had ik m'n eerste, eigen Petitje aan de lijn, Milou.
Op 26 mei 2006 moesten we haar laten gaan, totaal onverwacht.

Begin december 1998 volgde Farouche, en ruim een jaar later een zusje van haar, Honnête.

Eind maart 2003 kreeg Farouche een nestje. Van de vijf pupjes wilde ik er heel graag twee houden:
Neige-Noire (Nadège) - een teefje, en Non-Pareil (Pareil) - een reutje.

Begin november 2006 beviel Far opnieuw van vijf pups, die als vader de Tjechische reu Cerik Fanfan hebben. Omdat we met deze combinatie bewust zijn afgeweken van het in Nederland al veel gebruikte reuen-bestand, hielden we een reutje en een teefje.
Het meisje - ons Sjiekske - is bij ons gebleven: officieel heet ze Chic de Làlà.
Haar broertje Driekske woont bij grootmama en twee tantes. De dames van 'Les Autres Chien' hebben met Con Pantalòn (Cedric) eindelijk een kereltje in hun midden: maar of hij ooit de broek aan zal hebben ....?

Eind november 2006 besluiten we Nadège te laten dekken. Vanwege het feit dat Chic en Cedric allebei nog maar net een jaar oud zijn niet echt ideaal. Maar omdat Desje in maart al vier jaar zal worden, is uitstellen echter niet verstandig. Wederom gaan we voor ander bloed naar het buitenland.
Op 28 januari 2007 worden er van de Franse reu Socrate des Ptits Bouts de Chouans 4 pups geboren: 3 reutjes en 1 teefje.
De dame heeft veel weg van haar grootmoeder Farouche ...... en uiteraard blijft ze. Ze krijgt de naam Séduit le Juge, haar roepnaam is Charme.