Puppies


Algemeen


Af en toe wordt er bij ons een nestje geboren, dat met heel veel liefde, zorg en aandacht wordt omringd: niet meerdere nesten tegelijk, geen fokschuur, zodat de moederhond en haar pups optimaal (individueel) begeleid kunnen worden.
Alle nestjes die bij ons geboren zijn, verdwijnen NIET van deze homepage zodra de pupjes naar hun nieuwe baasjes zijn verhuisd: u kunt ze allemaal terug vinden in het linker keuze-menu onder Puppies.
De pupjes groeien in huis op: de werpkist en puppy-ren staan gewoon in de woonkamer. Zo krijgen de puppies alles wat er om hun heen gebeurd al in het vroegste stadium van hun leven mee, waardoor ze dat als heel normaal gaan ervaren.

We willen zelf natuurlijk ook niets missen van de weken dat ze bij ons zijn en er volop van genieten: het moment van 'uitvliegen' is daar voordat je er erg in hebt, en dat is iedere keer best moeilijk!

Ze maken kennis met een scala aan huiselijke geluiden, en hebben intensief contact met de 'in-mates' (dat zijn wij en onze hondjes) en iedereen die binnen komt vallen.

Als de pupjes rond de 4 weekjes oud zijn mogen ze samen met hun mama de tuin verkennen. Dat is de eerste keer een hele happening, want oei, wat is de wereld dan ineens groot. Reuze spannend, maar ook machtig interessant en leuk!
Er valt van alles te onderzoeken en te ontdekken, je kunt er heerlijk rennen en ravotten, spelen met de broertjes en zusjes, en later ook met mama's meutegenoten.

Het is tevens het begin van een stukje zindelijkheidstraining. Na het slapen, eten en spelen is de nood altijd het hoogst. Als op die momenten het plasje en poepje buiten gedaan worden, zijn de puppen al behoorlijk op de goeie weg als ze naar hun nieuwe baasjes gaan.

Op de leeftijd van 6 weken gaan de puppen voor het eerst mee in de auto. Het is een kort ritje en het voert ze naar de dierenarts. Daar worden ze helemaal nagekeken (klinisch onderzoek, een soort van APK-keuring) en krijgen ze hun eerste puppy-enting.
Alles wordt genoteerd in een Europees Dierenpaspoort, elke pup krijgt er een.

En hoe kan het ook anders, met een paspoort op zak moeten we natuurlijk wel de grenzen verleggen! Tijd om aan de wandel te gaan, een klein blokje om.
De pupjes gaan één voor één mee aan het riempje: hoeperdepoep zit op de stoep ...... en laten we vrolijk wezen, hoeperdepoep zit op de stoep en stapt steeds beter mee.

We laten de puppen niet alleen wennen aan het wandelen aan een lijntje, ze worden ook regelmatig eventjes op de trimtafel gezet: een beetje borstelen, de oortjes en tandjes nakijken, de nageltjes bijhouden, het hoort er allemaal bij.

Zo rond de 8 weken verlaten de puppies het nest, en we gaan er vanuit dat we ze dan voldoende bagage hebben kunnen meegeven om probleemloos de reis door het verdere leven aan te kunnen.

De pups zijn ontwormd, geënt, en gechipt door de Raad van Beheer en hebben een stamboom.

We zijn lid van onderstaande rasverenigingen:

Club du Griffon Vendéen des Pays-Bas (Nederland)
Club du Griffon Vendéen (Frankrijk)
Belgian Hound Club (België)
The Basset Griffon Vendéen Club (Engeland)