Hunting

Snuffelstage Mol, 23 september 2007
Het belooft een prachtige dag te worden volgens de weerprofeten, en dat klopt. We hebben het vierde lot, direct na de lunch. Het is inmiddels zo'n 23 graden, niet de gunstigste omstandigheden voor een onervaren meute.
Als we ze loslaten wordt er eerst even geracet, maar al gauw verdwijnt Cedric onder de bramen. Desje is ook geinteresseerd, maar de stekels staan haar tegen. Farouche draaft om de bramen heen, ze snuffelt wel, maar de dichte dekking lijkt niet aan haar besteed.
Uiteindelijk gaat Des toch down-under, temeer omdat Driek z'n stem behoorlijk laat horen. Driek laat de hele tijd goed werk zijn, zeker gezien het warme weer. Het is super dat hij toch konijn opstoot. De inzet van Desje valt ons wat tegen; ze is meer uit dan in de dekking. Duidelijk blijkt, dat ze nog geen kaas gegeten heeft van 'konijnenlucht' en niet weet waar ze naar moet zoeken. En dan Far, tsja die gedraagt zich als een prinsesje dat bang is dat haar jurkje scheurt.
Buiten de dekking doen ze het met z'n drietjes heel netjes: ze lopen keurig 'en meute' en ook het terugroepen gaat best goed. Dat ze zich schuldig maken aan een korte zwempartij is begrijpelijk, we hebben zelf ook last van de hitte.
Al met al zijn we best tevreden, en op de terugweg filosoferen we over hoe het nu verder moet. Far mag nog een keertje mee om te oefenen in een duingebied met duindoorn. Dat is minder dicht en misschien durft ze haar jurk daar wel aan te wagen ....Klik op bovenstaande struikrover voor foto's van de Snuffelstage in Mol (B), 23 september 2007

foto's: Marie-José van de Pol