free webpage hit counter
 • pedigree
 • pictures
 • close-up
 • show results
 • show pictures

 • Nadège

  Hallo pup

  In het nest noemden we haar Puppy-Powerrrr. Ze was en is een kleine dondersteen, superactief en energiek, haantje de voorste. Nu is 'Power' haar bijnaam, maar normaliter wordt ze Nadège genoemd. Om het nog ingewikkelder te maken: op de stamboom zal Neige-Noire komen te staan. Neige-Noire, zwarte sneeuw: haar vacht is wit maar eronder is het besneeuwd met heel veel zwarte vlekjes, prachtig.

  Ze is een schatje. Met Honnête heeft ze een bijzondere band. Als tante 's morgens beneden komt, enigszins knorrig, speelt ze heel onderdanig voor tandenborstel. Eerst worden de tandjes aan de buitenkant grondig schoongelikt, vervolgens trekt auntie heel d'r muil open en verdwijnt het kleine koppie van Power erin om ook binnenin alles te reinigen. Het 'ochtendhumeur' van Honnête verdwijnt dan als sneeuw voor de zon. Met baas boven baas is ze altijd gelukkig.

  Pareil is haar beste maatje, haar boezemvriend. Met hem kan ze uren spelen, ruig en onbehouwen. Met z'n tweetjes maken ze de 'kiet' en de tuin onveilig.
  Het zal niet lang meer duren, dan springen ze net als de andere drie in de verhoogde borders. Ik denk dat ik er maar niets meer plant, alles wordt toch uitgegraven of onder de voet gelopen ...

  Augustus 2003

  Goh, waar heb ik die foto eerder gezien? Bijna 4 jaar geleden een soortgelijk plaatje van Far, alleen is ze daar 2 maand ouder dan Nadège nu is. Haar vacht is ietsje langer, de foto minder scherp, maar de gelijkenis is duidelijk.

  Naar school

  Dat Nadège een hondje van uitersten is, bleek tijdens de puppy-cursus. Thuis onbesuisd en ondeugend, op het trainingsveld was ze een snelle en 'voorbeeldige' leerling.
  Heel parmantig marcheert ze mee, zit en af doet ze op het eerste commando en een minuutje af liggen is ook geen probleem.
  Tijdens het examen volgt ze als de beste en geeft ze alle Labjes, Goldens en Borders het nakijken:
  Ze haalt van alle honden de hoogste score, slaagt met 69 van de 80 punten en wint haar eerste beker!