Puppies

S-litter 2007

geboorte - 1e week / 2e week / 3e week / 4e week / 5e week / 6e week / 7e week / follow-up


Het gaat hartstikke goed met moeder en kroost. De kleintjes groeien werkelijk als kool, ze zijn super-stevig.
Die Nadège, waar haalt ze het vandaan. Aan haar is niet te zien dat het grut zich in twee weken tijd op 1200 gram heeft weten te lurken.
Zelf is ze nooit een fors meissie geweest, maar haar conditie houdt zich tot nu toe heel goed.


In de eerste week wilde ze steeds bij de pupjes blijven, en had ze liever niet dat andere hondjes over de rand van de werpkist probeerden te gluren.
Die spanning is er helemaal af.
De ingang van de werpkist is nu deels open, zodat ze er zelf in-en-uit kan stappen om even de pootjes te strekken, gewoon lekker op de bank te liggen, of bij het baasje op schoot. Het moest ook wel, want ze flikte hetzelfde kunstje als Far destijds: gewoon over de rand springen, en da's toch best hoog.
Chic mag d'r nieuwsgierige koppie nu ook rustig naar binnen steken en aan de kleintjes snuffelen. Ze vindt het machtig interessant en ook bij het dagelijkse weegritueel staat ze vooraan met haar eigenwijze snufferd.
Oom Pareil komt dan ook altijd effe kijken, alleen heeft hij een abonnement op de 2e rang. Honnête interesseert het geen biet, die heeft nooit belangstelling gehad voor de werpkist, ook niet toen Far puppen had.
Oma Far houdt alles ongemerkt in de gaten. Er staat altijd een bench in de kamer en die zoekt ze normaliter nooit op. Nu ligt ze er heel vaak in, want ja, hij staat vlak bij de werpkist ....
Ach Far, zeg ik dan, zit je weer in je wachthokje? Heb je weer dienst?

De pupjes hebben hun eerste wormkuurtje gehad. Jakkes bah, dan mogen we toch wel een vies gezicht trekken, want het smaakte lang zo lekker niet als de melk van mamma-Desje.

Het zal niet lang meer duren, dan gaan de oogjes open, de luikjes staan al op een kiertje


Signe Solaire, Sens Lignée, Si Ça Me Chante, Séduit le Juge

De opgegeven namen zijn zonder opmerkingen door de Raad van Beheer overgenomen en met de NHSB-nummers geregistreerd.