Afstammelingenkeuring 2004 / Beachy Bassets / Initiatiedag 2004 / Jachtproef Venables 2004 / Vendéendag 2004


Vendéendag 2004

Zondag 19 september 2004, het weer lijkt goed als we 's morgens in alle vroegte opstaan. De hondjes hebben wel in de gaten dat er wat staat te gebeuren. Onze verzamelwoede en het heen- en weer geloop naar de auto's blijft niet onopgemerkt. Ze zitten met z'n vijven op de rugleuning van de bank en kijken over de plakstrook op het raam. Wat een uitvinding, vooral als je er een opstapje bijzet.

Jaja, jullie mogen allemaal mee vandaag, stel ik ze gerust. Verwachtingsvol kijken ze me aan. Nadat we gedoucht hebben en de meute hebben uitgelaten, vertrekken we naar Druten. Tjalling in het Ka-tje (volgestopt met spullen), samen met Miloutje: ze zit het liefst voorin te wijsneuzen. De andere vier moeten het met mij doen in de Mondeo.
In Druten zetten we de ren op, dan hebben ze lekker de ruimte en kunnen ze fijn met z'n vijven bij elkaar zijn.

Als in de loop van de morgen Frodo en Suus ook verschijnen, is het feest helemaal compleet.
Heerlijk om 't spul weer te zien, en met elkaar bij te praten over onze donderstenen.
Frodo is weer helemaal zoals we hem kennen, druk-druk-druk. Het is een heerlijk enthousiast menneke. Hij stort zich nog steeds vol overgave op me als ik met m'n nest-yell kom: 'puppy-puppy-puppyyyyyy'....

Nadat 'ie een hele tijd met Suus heeft gespeeld en de tong op z'n schoenen hangt, besluit hij toch dat het tijd is om uit te puffen.
Pareil is van nature een luilak, hij ligt graag. Toe maar Milou, onderzoek jij die grassprieten maar, ik kijk wel toe.
Als je uitgesnuffeld bent, kunnen we misschien wel effe spelen. Ik moet wel opgewarmd zijn voor de konijnenracebaan, ik wil straks geen modderfiguur slaan.
Daar heb je haar ook weer, duveltje uit een doosje. Nadège is Honnête te slim af. Honnête ligt aldoor voor, maar die vliegt vlak bij de eindstreep uit de bocht, zodat Desje binnendoor floept en als eerste aan komt, hahaha. Honnête heeft niet door dat ze de klos is; miss Fanatic pakt gewoon de draad op: klemvast tussen de tanden, trekken en sjorren om het nepkonijn uit z'n holletje te krijgen.

Nadège moet toekijken hoe Pareil het er vanaf brengt, ze staat bijna te trappelen van ongeduld: please ...... ik wil ook meedoen! Pareil (rechts) vindt z'n tegenstandster Pien wel leuk: als een echte heer laat hij de dame voor gaan.

Yes, J-LO (Juffrouw Little Ongeduld) is doing her thing again. 'T is nu geen puppy-powerrrrr meer, maar gewoon powerrrrrrrr.
Ze geeft Noortje het nakijken, maar die is ook een stukje ouder.

Afstammelingenkeuring 2004 / Beachy Bassets / Initiatiedag 2004 / Jachtproef Venables 2004 / Vendéendag 2004